miercuri, 11 decembrie 2013

5 MILIARDE de motive (de îngrijorare)

Oamenii au întotdeauna o strângere de inimă când aud despre instanțe judecătorești. Angoasa dispare după ce treci de mai multe ori pragul acestor instituții.
Evenimentele următoare se petrec în anul 2009.
Străjer Alexandru, acest meșter Manole al zilelor noastre, a muncit ”cu sârg” la frumoasa grădiniță, în mod sigur cea mai mare ”realizare” a sa, spun astfel pentru că am convingerea că nu este în stare să mai ridice ceva comparabil în anosta lui viață.
În niciun caz cu gateru' de la Vadu' Oii și cu lanțurile de la bicicletele nemțești.
Din păcate pentru el, edificiul vieții sale este o ruină, dar acesta este un alt aspect, fiecare dintre noi  lăsând în urmă în viața asta câte ceva, în concordanță cu trăsăturile predominante ale propriei personalități.
Cojocaru Maria, în calitate de președinte al Comisiei de Recepție a lucrărilor de la grădiniță, îi recepționează FICTIV fiului prietenei sale de-o viață, numitului Străjer Alexandru, lucrări neexecutate în valoare de 306.434,29 RON (vezi factura de mai sus), adică peste 3 MILIARDE LEI. 
Străjer Alexandru convoacă liceul la conciliere directă, etapă obligatorie premergătoare unui proces.
Cojocaru Maria, președinta comisiei de recepție, cea care a organizat licitația și a încheiat contractul de lucrări, persoana cea mai documentată în speța respectivă, înțelegând consecințele care decurg din procesul care urmează și încercând să mușamalizeze falsurile pe care le-a făcut împreună cu constructorul Străjer, organizează o nouă recepție. Distruge documentele inițiale, cele ale primei recepții, în valoare de 921.171 RON (peste 9 MILIARDE LEI). După a doua recepție rămâne la suma de 614.736,71 RON, pe care ne-am judecat, diferența (FALSUL) rezultând din factura STORNO de mai sus.
În primii mei ani de școală, elev fiind, am studiat o povestire cu tâlc, cu un băiețel care făcea prostii, iar tatăl acestuia bătea câte un cui în ușă pentru fiecare faptă rea a fiului. Copilul s-a cumințit în momentul în care tatăl său a căzut la pat, grav bolnav. În continuare, tatăl său îi permitea să scoată câte un cui pentru fiecare faptă bună. Într-un final, tatăl fiind pe moarte, îl întreabă pe băiat ce a înțeles din această lecție, dat fiind faptul că ușa nu mai avea cuie, dar era plină de găuri.
Urmele faptelor rele rămân, oricât ai încerca să le ”repari”.
La fel ca în povestire, urmele FALSURILOR au rămas, chiar foarte adânci și periculoase: Străjer Alexandru a facturat cei 921.171 RON, recepții fictive. Apoi a încercat ”s-o dreagă”, tăind altă factură numită în limbaj de specialitate STORNO, prin care retrage suma de 306.434,29 RON (peste 3 MILIARDE LEI). Aceste facturi sunt înregistrate în contabilitatea liceului.

Observații personale:
 1. A doua recepție efectuată de Străjer cu Cojocaru a fost de asemenea FALSĂ, prejudiciind bugetul local cu peste 2 MILIARDE LEI (de unde rezultă cei 5 miliarde din titlu), încasați de Străjer și împărțiți ghiciți cu cine.
 2. Mă întreb dacă mai există și alte ”urme” ale recepției false. Oare ce s-a întâmplat cu celălalt exemplar al Procesului Verbal și cu Situațiile de lucrări false care nu au fost distruse? Unii oameni lucrează foarte organizat. Chiar și eu mă număr printre aceștia.
 3. Nimic nu se poate construi pe minciună, fals și mai ales pe răutate. Exemplul este elocvent și poate fi ”admirat” în curtea grădiniței de către orice trecător.
 4. Străjer Alexandru va realiza că nu este bine să fii calic. Am convingerea că miliardele nemuncite (peste 13 MILIARDE) pe care i le-a dat primarul Lungu din bugetul local, le va da înapoi până la ultimul leu.
  Pentru a avea de unde să înapoieze acești bani pe care știți
  cu cine i-a împărțit, va trebui să eficientizeze marketingul în ceea ce privește comercializarea (nelegală) a bicicletelor, punând fiecare leuț deoparte, fiindcă vin vremuri grele pentru el.
  După ce va înapoia banii nemunciți, echilibrând astfel bugetul local aflat în mare pagubă, se va afla ca în povestire, în momentul ”ușa plină de găuri”, deci va trebui să plătească pentru faptele sale.
  Îi recomand (oricum niciunul dintre ei nu ține din păcate cont de recomandările mele) să nu scoată
  decât noaptea din garaj mașina de lux pe care a cumpărat-o din banii nehoienilor, deoarece întreabă despre ea niște băieți nu blonzi, dar cu ochi albaștri.
 5. Niciodată nu trebuie pus lupul bâțâit ;), paznic la oi, vedeți cazul Miuței care trebuia să ”vegheze” la corecta cheltuire a banului public și nu prea s-a întâmplat așa, nu pentru că n-ar fi vrut ea, dar nu s-a putut abține, tentația fiind prea mare.


15 comentarii:

 1. Daca scriai asa si inainte de alegerile de anul trecut atunci te intelegea toata lumea dar asa...

  RăspundeţiȘtergere
 2. În primul rând, nu scriu ca să mă ”înțeleagă toată lumea”, ci scriu pentru că așa doresc. De înțeles, fiecare înțelege ce vrea. Încerci să conexezi fără a exista vreo legătură, alegerile din 2012 (de acum un an și jumătate!) cu blogul meu (care are numai o lună). Nu sunt în campanie electorală și nu mă interesează dacă există cititori care nu sunt de acord cu ceea ce prezint. Am studiat științe exacte și încerc să prezint anumite aspecte cât mai documentat, permițându-mi uneori observații pe marginea lor.
  În perioada la care te referi (înainte de alegeri) nu m-am implicat DELOC în viața politică și am încercat să trăiesc cât mai discret posibil, în armonie cu cât mai multe persoane.
  Totuși, pentru că mi-ai ridicat mingea la fileu, voi mai lămuri câteva aspecte care nu-ți vor fi pe plac, dar cu siguranță vor fi interesante pentru restul cititorilor mei.
  Dimensiunea corupției și ilegalităților săvârșite de cei 4 Cavaleri (și alți aghiotanți) mi-a fost clară abia în vara anului acesta, deci nu cunoșteam în 2012 toate aspectele.
  Anul acesta am fost audiat într-un dosar de corupție (nu prea este OK să vorbesc despre asta, dar până la urmă este viața mea) instrumentat de DNA, cercetări efectuate de către SIF (Serviciul pentru Investigarea Fraudelor), referitor la o construcție unde (SURPRIZĂ!) Cojocaru Maria a fost TOT președintele Comisiei de Recepție, iar (SURPRIZĂ și mai mare!) Lungu Florentin a executat lucrarea cu firma lui PRODFOR. Multe, multe MILIARDE LIPSĂ și aici.
  Ce rol crezi că aveau cei doi în dosar? (De 3 ori SURPRIZĂ!) Cojocaru Maria și Lungu Florentin sunt INCULPAȚI și în acest dosar. FALS, UZ DE FALS, ABUZ ÎN FUNCȚIE, tot tacâmul.
  Atunci a devenit evidentă pentru mine dimensiunea problemei. Aceștia au procedat la fel peste tot pe unde au depins de ei lucrări PUBLICE. Licitații false, recepții false, bani publici însușiți nelegal.
  Ai dreptate într-o singură privință: chiar dacă aș fi deținut toate aceste informații, cu siguranță NU le-aș fi făcut publice, în ipoteza că Lungu și Cojocaru nu m-ar fi HĂRȚUIT pe mine, familia, apropiații. Așa cum am spus, întotdeauna mi-am văzut de treaba mea, iar informațiile ”sensibile” au rămas numai în capul meu. Nu am vrut decât echilibru, dar este târziu.
  În concluzie, pentru a înțelege și tu și cei care gândesc ca tine, ”înainte de alegeri”:
  1. nu cunoșteam amploarea fenomenului, crezând că există doar mici erori care sunt omenești și nu un mecanism intenționat pus la cale de cei doi făptași împreună cu acoliții lor, totul cu scopul de a sifona bani din bugetul local și de stat.
  2. încă nu mă hărțuiseră cei doi, deci îmi vedeam de treburile mele cotidiene, familie, prieteni etc. Vorba unui coleg de facultate: ”Pentru ce te-ai retras într-un orășel mic ca Nehoiu, dacă nici măcar liniște nu ai acolo?”
  N.B.: NICIODATĂ nu am atacat pe cineva, fără a mă ataca respectivul mai întâi.
  Este evident că situația actuală diferă, deoarece suferă și alte persoane. Asta pentru că încearcă să-l PROTEJEZE pe Lungu (și gașca lui), comițând ilegalități. Opinia mea este să nu mai încercați să-l protejați prin minciună și falsuri, pentru că el va face tot posibilul să se salveze, făcându-vă vouă rău. Este singura lui posibilitate. V-o asumați?
  Lungu este fără cuvânt, mincinos, își vede numai propriul interes și calcă pe cadavre fără să clipească, pentru a-și rezolva problemele proprii. Îmi asum ceea ce afirm și nu o spun ”din cărți”, ci studiindu-l și având contact direct cu el. Cum credeți că și-a făcut averea într-un timp așa scurt? Pentru că bubuie de inteligență? Am dubii în privința asta.
  Stimați funcționari care comiteți tot felul de ilegalități pentru primar, dacă vreți să vă scufundați cu tot cu Lungu, stați în barca lui, încălcând legea pentru că așa vă poruncește. Nu știu de ce v-ați dori asta.
  În afară de funcționari mai sunt niște băieți cu firme de exploatare care-l ajută să comită ilegalități. Sunt curios dacă o să își dorească și aceștia să intre în pușcărie în locul altuia.
  Navigare ușoară (în barca primarului)!

  RăspundeţiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte coerente explicatiile.Din pacate in Nehoiu nu prea sint locuri de munca dar libertatea e mai presus decat un salariu la stat

   Ștergere
 3. Domnule Claudiu va admir pentru ca faceti atat de transparente informatiile acestea. Doar asa puteti deschde ochii locuitorilor acestui mic oras.
  Din cat va cunosc pe d-voastra sunt sigur ca o sa iesiti "cu fruntea sus" din aceste conflicte,iar cei ce au gresit sigur vor plati pentru faptele lor.
  O zi buna va doresc!

  RăspundeţiȘtergere
 4. Sper ca aceste documente sunt pe masa procurorilor si sper ca acestia isi vor face datoria. Florin Lungu este o rusine pentru orasul Nehoiu daca este partas sau initiator la aceste furturi, delapidari, abuzuri. Sa-si dea demisia pentru ca este frustrant sa te duci ca om cinstit la primarie sa platesti taxe si impozite si sa stii ca acolo niste hoti si niste talhari care isi bat joc si-si insusesc banii tai munciti cu greu. Este inadmisibil, nu voi mai plati nici o taxa sau impozit la primarie pana nu se face dreptate, pana legea nu-si spune cuvantul, vinovati sau nevinovati... Asa ar trebui sa faca toti oamenii cinstiti din Nehoiu. Aflam lucruri inimaginabile, ca alesii poporului isi dau legi care sa-i protejeze, care sa le permita sa fure pana la 500.000 de euro, care sa le permita sa dea bani publici la rude!!! Alesilor, cat credeti ca mai poate rabda romanul ??? Ori plecam toti dracului din tara asta, ori va nimicim ca la 1907. Nu ne lasati alte variante, nenorocitilor de politicieni.

  RăspundeţiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au voie să fure nestingheriți de DNA până la 1 MILION DE EURO, adică PESTE 44 MILIARDE LEI. Țara tuturor posibilităților. Oricum, primarul "a prins lotul" înainte de această lege.
   Am afirmat aici că am încredere în instituții ale statului.
   Aveți răbdare.

   Ștergere
  2. speram sa se faca dreptate...............

   Ștergere
 5. Cu mare regret va anunt ca trecem in curand in 2014. Putina aritmetica va rog: 2014-2009= 5....2014-2008= 6... Putin cod penal va rog: falsul, uzul de fals, abuzul in serviciu, neglijenta in serviciu,precum si instigarea la acestea sunt infractiuni pentru care intervine prescriptia raspunderii penale in maxim 5 ani de la comiterea lor. Tare, tare mi-e teama ca daca procurorii nu se grabesc ne vor rade in nas infractorii gen miuta, mandrila,sconcs,nicusot et comp. Si latura civila e posibil sa fie afectata. Ce pacat ar fi !!!!! Costin si Bacanus.

  RăspundeţiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu "regreta" asa repede.

   Ștergere
  2. Nu sunt specialist în cod penal, așa cum văd că sunt anumiți comentatori. După unii "binevoitori", nici în alte domenii exacte nu mai sunt specialist ;)
   Sincer, m-aș bucura dacă ar fi cum spuneți, pentru că nu doresc nimănui așa ceva. Am dat cu subsemnatul de mai multe ori și nu este tocmai comod și nici ceva ce ai putea să dorești altora de Sărbători.
   Pe de altă parte, aștept și eu alegerile anticipate, împreună cu vreo doi amici de pe blog.
   Dacă nu am fost pe deplin înțeles, nu vreau răul altora, dar întâi de toate, nu vreau să-i văd suferind pe cei dragi.

   Ștergere
 6. Domnule, eu nu mai inteleg nimic. D.na Cojocaru a semnat toate acele documente pe vremea fostei conduceri a orasului. Si toata lumea stie ca fostul primar trebuia sa stie tot ce misca in acest oras. Deci, nu a fost strain de acele semnaturi atata vreme cat d.na era apropiata dumnealui. Sa intelegem ca n-a stiut?

  RăspundeţiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Răspunsul este cuprins în textul articolului. Cojocaru a organizat licitația și a semnat contractul. Banii s-au alocat de la Ministerul Educației către liceu prin Inspectoratul Școlar.
   Primăria nu a avut NICIO LEGĂTURĂ cu toate acestea până nu a fost introdusă într-un proces (în mod eronat spun eu) de recuperare a debitului. Se numește "terț poprit", dar nu voi intra în astfel de detalii, pentru că are cine verifica toate aceste aspecte.

   Ștergere
 7. N-ar trebui sa judecam in acesti termeni" nu vreau sa fac rau ". Nimeni nu vrea sa faca rau, dar atunci ne punem intrebarile, vrem sa avem legi? vrem sa traim intr-un stat de drept? vrem sa fim toti egali in fata legii? Pentru ca daca te loveste cineva cu masina pe trecerea de pietoni si scapi, vrei despagubiri, vrei ca soferul sa fie pedepsit. Daca cineva iti fura poseta in autobuz, vrei sa-ti recuperezi portofelul, geanta, vrei ca autorul sa fie pedepsit si apelezi la organele statului si la legi. Pai cand acesti hoti alesi de noi nu sa ne fure ci sa ne administreze, duc acasa banii nostri pentru care am primit chitante sau bonuri de casa, de ce sa nu vrem lege si dreptate? STATUL NU ARE ALTE VENITURI DECAT MUNCA SI RESURSELE TARII. Toti banii statului sunt banii nostri. Poate noi ne-am uitat cu amar in gat la un palton sau o bluza prea scumpe pentru a ne-o putea permite pentru ca din pret statul ia jumatate(24% numai tva,impozit pe profit,impozit pe salarii, accize din carburanti). In timp ce altii fura miliarde din bani publici si-si permit vacante exotice, orice masina, orice, orice... Si atunci cum sa ne para rau de ei ??? Cum sa nu vrem dreptate? Pentru ca sunt hotii de langa noi, pentru ca odata am fost colegi de banca, vecini sau prieteni ? Sa fie sanatosi. Ei singuri au ales aceasta cale riscanta. Dupa Curtea de Conturi a Romaniei,din 1990 si pana astazi s-au furat peste 100 miliarde de dolari din bani publici. Inchipuiti-va ce s-ar fi putut face din acesti bani, daca cu 10 miliarde euro s-ar fi putut face 4000 km autostrada. Suntem unde suntem adica in saracie, ultima tara din UE din cauza hotilor din administratie. Si noua sa ne para rau si sa nu le vrem raul !?!?!! Nu cred.

  RăspundeţiȘtergere
 8. Le mulțumesc celor care îmi transmit aprecieri pozitive. Din motive evidente, nu le voi publica.

  RăspundeţiȘtergere
 9. Domnului (decedat) Costin
  Văd că aveți multe informații, unele necunoscute mie, altele evidente, ce decurg din documente (vezi "inactivitatea"), dar asupra cărora nu am stăruit, poate din cauză că m-am concentrat asupra unor aspecte cunoscute mie și nu am dorit să "sap" atât de adânc.
  Îndrăznesc să afirm că aveți pregătire de specialitate sau ați cochetat cu domeniul.
  Sunt mulți cititori care doresc să prezint cât mai repede toate datele problemei, dacă se poate să dau și un verdict. O voi face în stilul meu și fiecare își va răspunde singur la propriile întrebări, mai precis vom ajunge împreună la răspunsuri pe baza datelor oferite. Se numește conversație euristică și provine de la vechii greci.
  Nu voi publica critici la adresa instituțiilor amintite pentru că am încredere că-și vor face datoria.
  Vom vedea curând dacă am dreptate.

  RăspundeţiȘtergere